Π.Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΣΕΙΟΥ, Δρυόπων 31, 11851 Άνω Πετράλωνα, synpetralona@gmail.com

10.1.11

Ανοιχτή Πόλη 3ου Διαμ.:Μόνο κολυμβητήριο στο Σεράφειο

Η Ανοιχτή Πόλη του 3ου διαμερίσματος καλεί την νέα δημοτική αρχή να μην υλοποιήσει τα σχέδια που καταδίκασαν οι Αθηναίοι πολίτες μαζί με την δημοτική αρχή Κακλαμάνη για οικοδόμηση στο χώρο του Σεράφειου κολυμβητηρίου τεσσάρων χιλιάδων μέτρων πολυώροφου τσιμέντου για χώρους γραφείων και εκθέσεων.
Ο χώρος του Σεράφειου είναι ο μοναδικός χώρος άθλησης και πρασίνου για την ευρύτερη πυκνοδομημένη περιοχή της Αθήνας. Τον χρησιμοποιούν παιδιά και γονείς από τα Πετράλωνα, το Ρουφ, το Βοτανικό, το Γκάζι και τον Ταύρο. Το κολυμβητήριο όταν λειτουργούσε εξυπηρετούσε ακόμα περισσότερες γειτονιές.
Ακριβώς επειδή είναι ένας μοναδικός μεγάλος ελεύθερος χώρος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσει θύμα των σχεδιασμών Κακλαμάνη.Η επιφάνεια του γκρεμισμένου σήμερα παλιού κολυμβητηρίου πρέπει να φιλοξενήσει μόνο το αναγκαίο νέο δημοτικό κολυμβητήριο και ο υπόλοιπος χώρος πρέπει να ενωθεί με τον παρακείμενο, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος πρασίνου, λαϊκού αθλητισμού και δωρεάν αναψυχής.
Ακόμα θα πρέπει να μεγαλώσει η παιδική χαρά την οποία συρρίκνωσε η δημοτική αρχή Κακλαμάνη και πολύ σοβαρότερη είναι η ανάγκη δημιουργίας πεζογέφυρας πάνω από την Πειραιώς για να μην θρηνήσουμε θύματα και άλλα νέα παιδιά.

Σήμερα, μέσα το πλαίσιο της κρίσης, η πόλη και οι κάτοικοί της δεν χρειάζονται νέα θηριώδη κτίρια δημοτικών γραφείων. Παρόμοιοι χώροι –εάν χρειάζονται- μπορούν σήμερα να αναζητηθούν στην αγορά σε πολύ συμφέρουσες για το Δήμο τιμές, εξοικονομώντας πολύτιμους οικονομικούς πόρους και αναζωογονώντας τον πολύ-λειτουργικό χαρακτήρα των κεντρικών περιοχών της πόλης. Εξάλλου, η ανακαίνιση και επαναχρησιμοποίηση του υπάρχοντος οικοδομικού αποθέματος είναι μια φιλο-περιβαλλοντική πολιτική που υποτίθεται πως θέλει να υπηρετήσει η νέα δημοτική αρχή.
Καλούμε την νέα δημοτική αρχή να αποδείξει σήμερα ότι κατάλαβε για ποιο λόγο οι πολίτες καταψήφισαν την απελθούσα δημοτική αρχή και να βάλει τέλος στην πολύχρονη περιπέτεια του Σεράφειου. Η Ανοιχτή Πόλη θα παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου