Π.Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΣΕΙΟΥ, Δρυόπων 31, 11851 Άνω Πετράλωνα, synpetralona@gmail.com

3.1.11

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για τις δημαιρεσίες της 3ης δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων

Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε από τον Νίκο Μπουμούρη κοινοτικό σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης στην πρώτη συνεδρίαση της 3ης Δημοτικής Κοινότητας την Κυριακή 2 Ιανουαρίου


Σχετικά με την εκλογή του προέδρου και αντιπροέδρου του Συμβουλίου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, η Ανοιχτή Πόλη επισημαίνει ότι, ο θεσμός του προεδρείου της δημοτικής κοινότητας στην πράξη μεταφράζεται στην άσκηση της πολιτικής της δημοτικής Αρχής σε επίπεδο κοινότητας. Ως εκπρόσωπος της Ανοιχτής Πόλης ψηφίζω «παρών», τόσο στην εσωτερική διαδικασία της μειοψηφίας όσο και στην αντίστοιχη στην ολομέλεια των συμβουλίων.


Η Ανοιχτή Πόλη καλεί όλες και όλους τους συμβούλους καθώς και όλες τις παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα αναλογικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων που θεσπίζει ο Νόμος. Καλούμε τους Δημοτικούς Κοινοτικούς Συμβούλους να μη συναινούν στο θεσμικό αποκλεισμό της εκπροσώπησης μεγάλου μέρους των εκλογέων της αριστεράς στην Αθήνα.


Η χρονιά που έφυγε σημαδεύτηκε από την είσοδο της χώρας μας στο ΔΝΤ με συνέπειες την κατάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σημαδεύτηκε όμως και από έντονους, ενωτικούς και μαζικούς αγώνες για αλλαγή πορείας προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων.


Στο χώρο της Αυτοδιοίκησης η καταστροφική πολιτική του μνημονίου επιχειρείται μέσω του σχεδίου¨ Καλλικράτης¨. Οι μειώσεις στην οικονομική επιχορήγηση από το κράτος και η μείωση του προσωπικού του Δήμου θα πλήξουν κυρίως τις κοινωνικές δομές και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους δημότες.


Μετά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές που μας ανέδειξαν στο δημοτικό συμβούλιο και στις δημοτικές Κοινότητες για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε τα τοπικά λαϊκά προβλήματα καθώς και να αποκαλύψει τις πολιτικές που τα δημιουργούν.


Στους αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, που θα έχει στο κέντρο της προσοχής τον άνθρωπο, θα είμαστε στη πρώτη γραμμή μαζί με τα μέλη, τους φίλους της παράταξης μας καθώς και όλους τους πολίτες του Δήμου μας.


Η παρέμβαση της Ανοιχτής Πόλης στο Δήμο, εκτός των άλλων, στοχεύει στο να ξαναγίνει η τοπική αυτοδιοίκηση κύτταρο δημοκρατίας και συμμετοχής, αποτελεσματικός οργανισμός στην υπηρεσία των πολιτών και όχι των συμφερόντων των ολίγων.


Η Δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ , εύχεται σε όλους τους κατοίκους της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2011.


Για να γίνει το 2011 όχι χρονιά καταστροφής και μιζέριας αλλά χρονιά ελπίδας και ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών.





Για την Ανοιχτή Πόλη


Νίκος Μουμούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου