Π.Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΣΕΙΟΥ, Δρυόπων 31, 11851 Άνω Πετράλωνα, synpetralona@gmail.com

3.11.10

Ελθήνα Αγγελοπούλου (7η Εκλογική Περιφέρεια)


"Περιοδεύων θίασος, κορμοράνοι, αυτοί που καταστρέφουν όλα τα σχέδια που θα αναβάθμιζαν τη πόλη, 130 κατ' επάγγελμα οικολόγοι". Με αυτά και άλλα πολλά «λούζει» ο Ν. Κακλαμάνης όλους αυτούς και αυτές που αντιστάθηκαν σε σχέδια συμπόρευσης με κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Αλλά αυτό που πραγματικά εξόργιζε τον δήμαρχο Αθηναίων είναι ότι η Ανοιχτή Πόλη επεδίωξε να είναι παρούσα σε κάθε κίνημα γειτονιάς και να μεταφέρει τα αιτήματα των κατοίκων της πόλης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να παλεύει για αυτά με επιμονή. Δεν αρκέστηκε απλώς να αναφέρεται στα προβλήματα, αλλά συγκρούστηκε για να πετύχει λύσεις. Η Ανοιχτή Πόλη ήταν η μοναδική αποτελεσματική αντιπολίτευση, γιατί επεδίωξε και κατάφερε να δημιουργήσει μια στρατηγική συμμαχία με τους ενεργούς πολίτες, τις επιτροπές και τα επιμέρους κινήματα στις γειτονιές, σεβόμενη πάντα την αυτονομία τους.

Χάρις στους ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στα κινήματα, στις γειτονιές της Αθήνας, στις επιτροπές για ένα μικρό ή μεγάλο ζήτημα, καταφέραμε μικρές ή μεγάλες νίκες. Από την άλλη, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ αρκέστηκε απλώς να καταγράφει τη διαφωνία της, ενώ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε σχεδόν σύσσωμη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ή όταν παρευρισκόταν στήριζε τις βασικές επιλογές της διοίκησης Κακλαμάνη.

Η Ανοιχτή Πόλη καταθέτει σήμερα ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό πρόγραμμα για την Αθήνα. Ένα πρόγραμμα που δεν αρκείται απλώς να καταγράφει τα προβλήματα της πόλης ή τη δυσαρέσκεια των πολιτών, όπως κάνει κατ' εξακολούθηση ο συνδυασμός Καμίνη. Η εναλλακτική πρόταση της Ανοιχτής Πόλης δεν συγκροτήθηκε τώρα και ενόψει των εκλογών. Είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής και της δράσης της Ανοιχτής Πόλης όλο το προηγούμενο διάστημα στο Συμβούλιο και τις γειτονιές της Αθήνας. Έχει μπολιαστεί από τις ιδέες και τις διεκδικήσεις των ενεργών κινημάτων πολιτών της Αθήνας. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς εκατοντάδων ανθρώπων στις γειτονιές της Αθήνας. Είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με κινήματα πολιτών, ειδικούς επιστήμονες, ενεργούς πολίτες. Έχει δοκιμαστεί στην πράξη.



Δημοτική Σύμβουλος Αθήνας, μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ και της Συντονιστικής Γραμματείας της Ανοιχτής Πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου