Π.Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΣΕΙΟΥ, Δρυόπων 31, 11851 Άνω Πετράλωνα, synpetralona@gmail.com

3.11.10

Παναγιώτης Βωβός Τουμπάνης (1η Εκλογική Περιφέρεια)


Τεχνικός Τύπου, μέλος Γραμματείας Ανοιχτής Πόλης
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου υπάρχουν πολλοί λόγοι για να στηριχθεί η Ανοιχτή Πόλη. Ξεχωρίζω όμως αυτόν που αφορά τη στάση της στην υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης. Και αυτό γιατί αποδείχτηκε από πολλές πλευρές η μητέρα των μαχών. Μια μάχη που ξεπέρασε κατά πολύ τα ζητήματα πόλης και πρασίνου και ανέδειξε τα ζητήματα δημοκρατίας, μοντέλου ανάπτυξης, επιχειρηματικών συμφερόντων, κατευθυνόμενης ενημέρωσης και λογοκρισίας.

Σε αυτή την υπόθεση οι μάσκες έπεσαν και τόσο η Ανοιχτή Πόλη όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν απέναντι σε μια μετωπική επίθεση ολόκληρου του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Ν.Δ., οικονομικά συμφέροντα, ο Δήμαρχος, τα κανάλια και ο μεγάλος Τύπος, δεν χαρίστηκαν στο ελάχιστο και δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Αμφισβήτησαν ακόμα και το δικαίωμα των πολιτών στην άσκηση ένδικων μέσων, όσο και τη δικαιοδοσία του Συμβουλίου της Επικρατείας να ασκεί συνταγματικό έλεγχο. Μας έδωσαν μια πρόγευση των σημερινών εξελίξεων με το Μνημόνιο, καθώς έδειξαν ότι υπάρχουν όρια στη δημοκρατία και τα δικαιώματα και αυτά είναι εκεί όπου αμφισβητείται η ασυδοσία των κερδοσκόπων πάνω στην πόλη.

Το γεγονός ότι η Ανοιχτή Πόλη στάθηκε σταθερή στη θέση της και δεν λύγισε στις πιέσεις όλο αυτό το διάστημα αποτελεί μεγάλο παράσημο, τίτλο τιμής και ατράνταχτη απόδειξη ότι είναι διατεθειμένη να δώσει με κάθε κόστος τη μάχη για την ποιότητα ζωής στην πόλη και μια διαφορετική ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Απέναντι στην μετατροπή της Αθήνας σε άγρια δύση με καταστροφικές επενδύσεις μέσω fast track, το όπλο των πολιτών στον δήμο δεν είναι άλλο από την Ανοιχτή Πόλη. Θα την χρειαστούμε ισχυρή, περισσότερο από πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου